खोरठा भाषा पहेलियाँ प्रश्न और उत्तर |25 BEST Khortha Language Puzzles Questions And Answers |khortha bhasha paheliyaan prashn aur uttar

खोरठा भाषा पहेलियाँ प्रश्न और उत्तर ,Khortha Language Puzzles Questions And Answers ,khortha bhasha paheliyaan prashn aur uttar

खोरठा भाषा पहेलियाँ प्रश्न और उत्तर (25 MCQ)

Q  1. सूखल खेते बोक हड़बड़ाइ-

   (a) सूखल खेते खोखरा

   (b) सूखल खेते पखन

  (c) मकई का लावा भूंजना

 (d) सूखल खेते ढेंका

   उत्तर- (c)

Q 2 . एगो बांधे चांद गरगराइ- 

  (a) आलू पकाना

 (b) पुआ का पकाना

 (c) दाल पकाना

  (d)  भात पकाना

   उत्तर- (b)

Q  3 . गोल घरेक दुबाइरे नाञ्

 (a) बैंगन

 (b) अण्डा

 (c) कोबी

 (d) टमाटर

   उत्तर- (b)

  Q 4. छोट-मोट पंड़की,डुमइर तरी पेट –

(a) सुपरी /सुपारी

(b) सौंफ

(c) जारदा

(d) पान पतइ

   उत्तर- (a)

Q  5. संगे – संगे रहे ,केऊ धरे नाञ् पारइ –

 (a) आत्मा

 (b) शरीर

 (c) छाया

  (d) मन

   उत्तर- (c)

Q 6. तीन कोनिया ,भोरल दउना – 

   (a) चरक पीठा

  (b) औंधी  पीठा

(c) गुढ़ पीठा

(d) कोइ नाञ्

   उत्तर- (b)

 Q 7. मारले हाँसे ,बिन मारले मोरे-

(a) बाँसुरी

  (b) मादर

  (c) मूरली

   (d) सहनाइ

   उत्तर- (b)

Q  8. पेट फटे पेट भोरे –  

  (a) गेहूँ

   (b) चावल

  (c) दाल

   (d)  आटा

   उत्तर- (a)

 Q 9 . नाइरतें बरदा एगो खोलइते बरदा दूगो –  

(a) छुरी

(b) झूरी

   (c) दृतवन

   (d) कैंची

   उत्तर- (c)

Q 10. घर गुस्टिक गांइठ एकेठीन –

(a) लहसुन

  (b) आलू

  (c) टमाटर

   (d) बैंगन

   उत्तर- (c)

Q 11 . लाली गइया छाली खाय ,पानी पीले मोइर जाय –

(a) छाया

  (b) आग

  (c) पानी

  (d) रौउद

   उत्तर- (b)

Q 12 . लाल मंइया डाइर तर

(a) मिर्चा

(b) बैंगन

   (c) गाजर

  (d) मूली

   उत्तर- (a)

READ ALSO : Important Tribes of Jharkhand

: हिंदी व्याकरण रस

Q 13. गोड़ नाञ् दोरल जाय , रगवें गेले काइट खाय –

  (a) सांप

(b) कुकुर

(c) हाथी

   (d)  बिलाइर

   उत्तर- (a)

Q 14. बापे देलइ एक बेर , मांये लेही बेर – बेर   

  (a) काजल

  (b) सिंदूर

  (c) पाउडर

   (d) चूड़ी

   उत्तर- (b)

Q 15. पाँच मायेक एके आंगना –

   (a) तलहथी

   (b) पैर

   (c) हाथ

  (d) कोइ नाञ्

   उत्तर- (a)

Q 16. आइल गुंगु  गेल गुंगु , पानी देइख डेराइल गुंगु –

   (a) चमड़ा के जूता

   (b) सोना के जूता

   (c) कपड़ा के जूता

   (d) इनमें से कोई नहीं

   उत्तर- (a)

Q 17. एगो बुढ़ी बिहान भेल्ही घसइर बुले – 

  (a) धोती

   (b) लुगा

  (c) पोतन

  (d) गमछा

   उत्तर- (c)

Q 18 . करिया बोने रहे हे , लाल पानी पिये हे।

  (a) सियार

   (b) केश आर जूं

(c) बाघ

  (d) भालू

   उत्तर- (a)

Q 19. ऊपरें आइग , हेंठे अधन –

  (a) हुक्का

  (b) बीड़ी

  (c) खैनी

  (d) सिगरेट

   उत्तर- (a)

Q 20 . काठेक घोड़ा लोहाक सिंग नाचे बरदा हिटिंग –टिंक

(a) काड़ी

  (b) ढेंकी

   (c) मोड़ा

   (d) काठ

   उत्तर- (b)

Q 21. जान कहनी जान ,पूंइछ धरी टान   

   (a) सूई आर कपड़ा

  (b) सूई आर कमीज

  (c) सूई आर जूता

  (d) सूई आर पैंट

   उत्तर- (c)

Q 22 . सुधे आंइख खाइ –

  (a) धुँआ

  (b) कोयला

  (c) गोइठा

   (d)  काठी

   उत्तर – (a)

Q 23. एगो बुढ़ी गोते गात फुसरी – 

  (a) कोहड़ा

  (b) कटहल

(c) बैंगन

  (d) कोबी

   उत्तर- (b)

Q 24.  एके थारी बरी ,गने नांइ पारी – 

(a) सूरज

(b) तारा

  (c) धरती

   (d) चांद

   उत्तर- (b)

 Q 25. चेरका कूटे ललका उकसे-

   a दांत आंख

  (b) तारा

   (c) दांत जीभ

   (d) दांत गाल

   उत्तर- (c)

READ ALSO : हिन्दी व्याकरण के विलोम शब्द

: शिक्षक पात्रता परीक्षा (संशोधन) नियमावली 2022

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *