छाँहइर

खोरठा कहानी संग्रह ‘ छाँहइर ‘ के महत्वपूर्ण वस्तुनिष्ठ प्रश्न |छाँहइर Best objective question

Q 1. छाँहइर कहानी संगरहेक में पहिलका कहानी कोन टा हके ?

(क) बोनेक लोर

(ख) छाँहइर

(ग) नावाँ जामीदार

(घ) गुरुजीक फिकिर

Ans – (ख) छाँहइर

Q 2. छाँहइर ‘ ककर लिखल कहानी संग्रह लागइ ?

(क) बी एन ओहदार

(ख) चितरंजन

(ग)  चितरंजन महतो चित्रा

(घ) इनमे से कोई नहीं

Ans – (ग) चितरंजन महतो चित्रा

Q 3. छाँहइर कइसन किताब लगे ?

(क) नाटक

(ख) लोकगीत

(ग) कहानी संगरहेक

(घ) इनमे से कोई नहीं

Ans – (ग) कहानी संगरहेक

Q 4. कोन कहानी में रोहन-मोहन मजूरा लागथ ?

(क) बोनेक लोर

(ख) छाँहइर

(ग) नावाँ जामीदार

(घ) गुरुजीक फिकिर

Ans – (ख) छाँहइर

Q 5. छाँहइर के अर्थ की हवे ?

(क) धूप

(ख) रात

(ग) दिन

(घ) छाया / परछाई

Ans – (घ) छाया / परछाई

Q 6. छाँहइर कहानी पातर छाँहइर केकर प्रतीक हलइ ?

(क) देवा चउधरी

(ख) सुरज बाबू

(ग) (क) ऑर (ख) दोनों सही है ।

(घ) इनमे से कोई नहीं

Ans – (क) देवा चौधरी

Q 7. छाँहइर कहानी संगरहे काइगो कहानी हइ ?

(क) 8

(ख) 9

(ग) 10

(घ) 12

Ans – (ग) 10

Q 8. छाँहइर कहानी केर मूल भाव की होवे ?

(क) जईसन संगति तइसने बुइध-विचार

(ख) शांति करल

(ग) (क) ऑर (ख) दोनों सही है ।

(घ) इनमे से कोई नहीं

Ans – (क) जईसन संगति तइसने बुइध-विचार

Q 9. छाँहइर कहानिये धानगइर छाँहइर केकर प्रतीक हलइ ?

(क) देवा चउधरी

(ख) सुरज बाबू

(ग) मलकन सिंह

(घ) सावित्री

Ans – (ख) सुरज बाबू

Q 10. सूरजू बाबूक घार केकर बेसी आना-जाना रहो हलइ ?

(क) रोहन

(ख) मोहन

(ग) देवा चउधरी

(घ) सुरज बाबू

Ans – (क) रोहन

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *