माय के लोर कहानी संग्रह BEST MCQ

माय के लोर कहानी संग्रह BEST MCQ|Sondh Mati Kahani sangarh | Sondh Mati Best mcq

माय के लोर कहानी संग्रह BEST MCQ,Best Khortha Natak MCQ for All jharkhand EXAMS , may ke lo PDF, माय के लोर PDF , may ke lor Kahani sangarh for jssc and jpsc exams ,खोरठा लोक साहित्य, खोरठा यात्रा वृतांत, खोरठा लोकगीत, खोरठा नाटक पीडीफ, माय के लोर कहानी संग्रह , खोरठा नाटक ,

माय के लोर कहानी संग्रह BEST MCQ

Q1. माय के लोर कहानी के लेखक कौन हय ?

(क) श्रीनिवास पानुरी

(ख) प्रो॰ विनोद कुमार

(ग) श्री एस .ए. जयरामन

(घ) बी॰एन॰ओहदार

Ans – (ख) प्रो॰ विनोद कुमार

Q2 . माय के लोर कहानी में सूरजाक बाप कहाँ काम करहल?

(क) गिरजा बाबूक हिंया

(ख) श्याम सुन्दर महतो हिंया

(ग) जगनारायण हिंया

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (क) गिरजा बाबूक हिंया

Q3. इस कहानी के मुख्य पात्र के रहल हल ?

(क) झमना

(ख) मंगरु

(ग) सूरजा

(घ) गिरजा बाबू

Ans – (ग)  सूरजा

Q4 . माय के लोर कहानी में केकर बांवा आइख फरकल रहल हल?

(क) गिरजा बाबू मायेक

(ख) सूरजाक मायेक

(ग) मंगरु मायेक

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (ख) सूरजाक मायेक

Q5 . के कहल हल हम त पाकल आग नियर हियअ ?

(क) मंगरु मायेक

(ख) गिरजा बाबू मायेक

(ग) सूरजाक मायेक

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (ग) सूरजाक मायेक

इन्हें भी पढें : Jharkhand PGT Vacancy 2022

Q6 . सूरजाक आपन बापेक बेटा हल?

(क) ऐकेगो

(ख) दोगो

(ग) तीनगो

(घ) चारगो

Ans – (क) ऐकेगो

Q7.  सूरजा देखें में केसन रहल हल ?

(क) खूब चाकर छाती वाला

(ख) लम्बा लसरदेही वाला 

(ग) घोधचलचुइल वाला

(घ) इनमे से सभी सही है।

Ans – (घ) इनमे से सभी सही है।

(1) लम्बा लसरदेही वाला 

(2) खूब चाकर छाती वाला

(3) घोधचलचुइल वाला

Q8. सूरजाकर बाप मइर गेल हल?

(क) सूरजाक ज्ञान भेल के पहिले 

(ख) सूरजाक ज्ञान भेल के बाद में 

(ग) सूरजाक ज्ञान भेल के भविष्य में 

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (क) सूरजाक ज्ञान भेल के पहिले 

Q9. सूरजाकर परिवारे कइगो आदमी रहल हल ?

(क) ऐकेगो

(ख) दोगो

(ग) तीनगो

(घ) चार गो

 Ans – (घ) चार गो

Q10 . सूरजाकर बेटाक नाम रहल हल?

(क) नरेना

(ख) मंगरु

(ग) ढींगरा

(घ) बाबू

Ans – (क) नरेना

Q11 . गिरजाबाबूक बखरियां केते मजूरी मिलल हल?

(क) दू सेर जोढ़रा

(ख) कुचो नहीं मिला

(ग) तीन सेर

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (क) दू सेर जोढ़रा

Q12.  मंगरा मायेक हाथे कइगो रूपया थागाई देलही ?

(क) 5 रुपया का एक कोरी

(ख) 10 रुपया का एक कोरी

(ग) 15 रुपया का एक कोरी

(घ)  20 रुपया का एक कोरी

Ans – (घ) 20 रुपया का एक कोरी

Q13 .सूरजा गिरजाबाबू से कइगो रूपया मांगल हल ?

(क) ऐकेगो

(ख) दोगो

(ग) तीनगो

(घ) पाँचगो रूपया

Ans – (घ) पाँचगो रूपया

Q14 .बखरिया के नाम सुनले रोंवा सिंहराई जेतलक ?

(क) झमना

(ख) मंगरु

(ग) सूरजाक

(घ) गिरजा बाबू

Ans – (ग) सूरजाक

Q15.  सूरजाक के कोन गाड़ी पकरे रहइन हल ?

(क) 2 बजवा गाडी  

(ख) 4 बजवा गाडी  

(ग) 5 बजवा गाडी  

(घ)  7 बजवा गाडी  

Ans – (घ) 7 बजवा गाडी  

Q16 . माटीक मुरइत बइन गेलिक?

(क) सूरजाक माय

(ख) सूरजाक बाप

(ग) सूरजाक भाई

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (ख) सूरजाक माय

Q17. के आपन जनिया खातिर बेस – ,बेस सारी आइन देल्ही ?

(क) झमना

(ख) मंगरा

(ग) सूरजा

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (ख) मंगरा

Q18. सूरजा लागइ एगो ?

(क) जमींदार  

(ख) दोस्त सूरज

(ग) गरीब मजदूर

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (ग) गरीब मजदूर

Q19 . गाँवेक जमींदार के नाम लागइ ?

(क) गिरजाबाबू

(ख) मंगरा

(ग) झमना

(घ) इनमें से कोई नहीं

 Ans – (क) गिरजाबाबू

Q20 . सहरे जाके मजउरा के काम करे हल ?

(क) सूरजाक

(ख) झमना

(ग) मंगरा

(घ) इनमें से कोई नहीं

 Ans – (ग) मंगरा

Q21 . के कहल लागइ – ‘’ पइत एतवार के सरकारो छुटी दे हे ,मुद्रा हमनिक खातिर एगो छुटी नाञ ‘’?

(क) मंगरा

(ख) सूरजा के

(ग) झमना

(घ) इनमें से कोई नहीं

 Ans – सूरजा के

Q22 . सूरज कउन ठिन जाके पइजा कण्डी कमाइ ले खोजे हलइ ?

(क) उत्तर जाके

(ख) दचिन जाके

(ग) पूरब जाके

(घ) पश्चिम जाके

 Ans – (ग) पूरब जाके

Q23 . ‘ पेठार देबइ ‘ मनि होतइ ?

(क) भेज देंगें

(ख) नाही भेज देंगें

(ग) कुछ नहीं

(घ) इनमें से कोई नहीं

Ans – (क) भेज देंगें

Q24 . सूरजा केकरा अप्पन संगे लेके सतबजवा गाड़ी पकरे ले बहरइले?

(क) आपन जेनी और नरेना के

(ख) आपन दोस्त के जेनी और नरेना के

(ग) आपन नरेना के

(घ) इनमें से कोई नहीं

 Ans – (क) आपन जेनी और नरेना के

Q25. सूरजा खाइ ले कउन चीज़ आपन मोटरी में बांधलइ ?

(क) मुर्गा भात

(ख) दाल भात

(ग) बासी भात और मुनगा साग

(घ) इनमें से कोई नहीं

 Ans – (ग) बासी भात और मुनगा साग

Q 1. माय के लोर कहानी के लेखक कौन हय ?

Ans = प्रो॰ विनोद कुमार

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *