Jtet kurukh language question paper – ( I-V ) – 2012 | कुँड़ुख़ भाषा (जेटीईटी) झारखंड पात्रता परीक्षा 2012 – ( I-V )

Jtet kurukh language question paper – ( I-V ) – 2012 , कुँड़ुख़ भाषा (जेटीईटी) झारखंड पात्रता परीक्षा 2012 – ( I-V ), Jharkhand TET Previous Question Papers PDF Download,

READ ALSO : शिक्षण विधि (TEACHING METHOD)

Jtet kurukh language question paper ( TOTAL = 30 MCQ)

(1) कुँड़ुख़ एका परिवार ता भाख़ा तली ?

(a) आर्य

(b) द्रविड़

(c) आस्ट्रिक

(d) बर्मी

ANS-(b)

(2)  कुड़ुख़ गहि अयंग कत्था एन्देर तली ?

(a) हिन्दी

(b) नागपुरी

(c) कुँड़ुख़

(d) मुण्डा

ANS-(c)

(3)  कुँड़ुख़ लेख़’अम एका भाख़ा द्रविड़ परिवार नु बर’ई ?

(a) मगही

(b)भूमिज

(c) खोरठा

(d) मालतो

ANS-(d)

 (4) कुँड़ुख़ ‘ कत्थअइन ’ पुथि नेख़य टूड़का तली  ?

(a) महावीर अरा महामनी

(b)महावीर अरा शांति

(c)महावीर अरा चौठी

(d) महावीर अरा बसंती

ANS-(c)

(5)  कुँड़ुख़र गहि लूरकुड़िया एड़पन ब’अनर?

(a)चाला टोंका

(b)मड़ई

(c) धुमकुड़िया

(d) चाली

ANS-(c)

(6) कुँड़ुख़ नु तोड़ एवंदा वरन गहि मनी ?

 (a) मून्द

(b) एँड़

(c) ओन्द

(d) माख

ANS-(a)

 (7)  सरह तोइन कुँड़ुख़ नु एवंदा वरन गहि मनी ?

(a)एँड़

(b) मून्द

(c) नाख़

(d) पंचे

ANS-(a)

 (8)  कुँड़ुख़ नु बकपून गहि मनी?

(a) ओन्द

(b) एँड़

(c)पंचे

(d) आख़

ANS-(b)

 (9)  कुँड़ुख़ नु मेद एवंदा वरन गहि मनी ?

 (a) ओन्द

(b) मून्द

(c) नाख़

(d) पंचे

ANS-(b)

 (10) कुँड़ुख़ नु  पिंज्जका एवंदा किसिम गहि मनी ?

 (a) पंचे

(b) मून्द

(c) नाख़

(d) अख़

ANS-(a)

 (11) गुनख़ी एवंदा बरन गहि मनी ?

 (a) नाख़

(b) पंचे

(c) सोय

(d) सय

ANS-(a)

 (12) ननना गुनख़ी गहि ड़ाड़ा एवंदा किसिम गहि मनी  ?

 (a)ओन्द

(b) एँड़

(c) मून्द

(d) नाख़

ANS-(d)

(13) कुँड़ुख़ नु परिया एवं गोटंग मनी ?

(a) ओन्द

(b) एँड़

(c) मून्द

(d) नाख़

ANS-(c)

 (14)  केरका परिया एवंदा वरन गहि मनी ?

(a) अख़

(b) नय

(c) दोय

(d) नाख़

ANS-(d)

 (15)  अड़ख़ा बअना बई तुर्रा गहि मने तेंग्गा ?

 (a) मँड़डी ओन्ना

(b)  धिराब’अना

(c) कच-कच नन्ना

(d) लूर,बुदही मन्ना

ANS-(a)

 (16) लील ख़ोर’आ ख़ेख़ेल पुथि एवंदा नु चिपरकी र’ई ?

 (a) ओन्द

(b) एँड़

(c) मून्द

(d) नाख़

ANS-(b)

(17) बेंज्जा बीरी एका डंडी पड़ना दव मनो ?

 (a) करम डण्डी

(b) ख़द्दी डण्डी

(c) बेंज्जा डण्डी

(d) पंच्चो करम

ANS-(c)

 (18)  उराँव जइतर गहि मख़न एन्देर ब’अनर ?

 (a) कुँड़ुख़ भाषा

(b) नगपुरिया

(c) सदनी खेन्दरो

(d) मुण्डारी

ANS-(a)

 (19)  पड़आ –पंच एका समाजज मंक्षी ता संगठन तली ?

(a) बिरहोर

(b) उराँव

(c) संथाल

(d) कुरमाली

ANS-(b)

(20)  कुँड़ुख़र अखड़ा नू एन्देर नन्नर ?

(a)   अखड़ा मोचनर

(b) डण्डी पाड़नर अरा नलनर –तोकनर

(c) सेन्द्र बेचनर

(d) झरा बाकनर

ANS-(b)

(21)  ख़द्दी नू एका पूंपन मझेरनर?

(a) मदगी पूंप

(b) नौर पूंप

(c) कोरंजो पूंप

(d) गेंदा पूंप

ANS-(b)

(22)  एका घली बिशु सेन्दरा कानर ?

(a) चेंच घली

(b) रोपा घली

(c) जेट्ठे बिड़नाघली

(d) करम बेड़ा

ANS-(c)

(23)  कुँड़ुख़र  एका चन्दो न खद्दी ( सरहुल ) मनाबअनर ?

 (a) चैत चन्द्दो

(b) माघे चन्द्दो

(c)कुवार चन्द्दो

(d) कार्तिक चन्द्दो

ANS-(a)

(24)  नामें पिंज्जका बक एकदा तली ?

 (a) बुधु भगत

(b) जतरा

(c) पेन्ठ

(d) एम्बा

ANS-(a)

(25)  गुनखी (विशेषण ) बक एकदा तली ?

(a) दव एड़प्पा

(b) अड्डो

 (c) टटखा

(d)परता

ANS-(a)

(26)  कुट्टका ओसगा उला-उला काली  ?

 (a) केड़ा

(b)ततखा

(c) उसंगी

(d) कूम

ANS-(c)

(27)  तिगाबाचका चिन्हा एकदा तली ?

 (a)  ( :  -)

(b)  ( – )

(c)  ( ^ )

(d)  ( ? )

ANS-(b)

(28)  गोठ पिंज्जका बक बेद्दा ?

 (a) जतरा

(b)  सोना

(c) रूपा

(d) लूर

ANS-(a)

(29)  केच्चका ओय नाख़ई ?

 (a) चुपआ

(b) बन्दूक

(c)  खाड़

(d)  कूम

ANS-(a)

(30)  उला खोचोल बहरी पोट्टा  ?

 (a) हुका

(b) मोड़ा

(c) तांतर

(d) कठड़ा

ANS-(b)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *